Ischias

Lider du av smärta i sidan av skinkan? Strålar smärtan ner i benet? I så fall kanske du lider av ischias. Ischias kan komma och gå, eller kan vara konstant. Att sitta under långa perioder tenderar att öka smärtan. Vissa människor upplever också muskelsvaghet och domningar i det drabbade benet. Det kan vara extrem smärtsamt. Att nysa, hosta eller att ta i kan vara riktigt jobbigt och obehagligt. Kiropraktisk behandling är väldigt effektivt för att lindra ryggsmärta och ischias.

Vad orsakar Ischias?

En av de vanligaste orsakerna till ischias är en buktande, diskbråck eller ”halkad”disk. Det är när en av kotsskivorna som sitter mellan ryggkotorna buktar ut och trycker på nerverna i ryggkanalen i ländryggen.
Andra mindre vanliga orsaker inkluderar ryggradstenos, en minskning av nervkanalerna i ryggraden. En ryggskada eller infektion, eller en tillväxt i ryggraden. Dessa kan alla vara potentiellt allvarliga och akut medicinsk vård kan behövas. Det kan även handla om vad man brukar kalla för ”Falsk ischias”. Piriformissyndrom, lumbago med ischias, bäckenledsinflammation etc.

Behandling av ischias

Vid en konsultation på kiropraktorhuset gör kiropraktorn en noggrann undersökning för att fastställa diagnos och lägga upp rätt behandlingsplan för dig. Om din ryggrad inte kan röra sig på rätt sätt med full rörlighet kan stelheten i ryggraden irritera och komprimera både disken och ischiasnerven. Med kiropraktisk behandling kan ryggraden justeras så att den fungerar bättre igen och frigör nerverna. Kiropraktiska justeringar har stor framgång med smärta i ryggen och ischias. Ofta är det en långvarig fråga, så det rekommenderas att du träffar en av våra specialister så att de kan undersöka din ryggrad och diskutera vad som är bäst för dig.
Sök hjälp så snabbt som möjligt. Det är viktigt att utreda sin ischias tidigt. Ju tidigare desto mindre är risken att en ev. skadad och irriterad disk går över till att bli ett diskbråck.