Ryggsmärta

Har du ont i ryggen? Förhindrar din ryggsmärta dig från att leva det liv du vill? Har du skarp ryggsmärta som håller dig vaken på natten? Smärta i ben eller rumpa som inte vill försvinna? Ryggspasmer som gör att du känner dig hjälplös? Om du lider av dessa eller andra ryggproblem, kan vi hjälpa till.

Du kanske har försökt allt för att bli av med ryggsmärtan; många av våra patienter har gjort det innan de kom till oss. Nu är de smärtfria och lever ett bättre liv.

Vi tar reda på vad som ligger till grund för din smärta
På Kiropraktorhuset använder vi den senaste diagnostiken för att finna roten till din smärta. Vi genomför en djupgående konsultation kring din hälsa och problem på det första besöket. Detta innebär en komplett neuromuskulär och kiropraktisk analys som tittar på din hållning, din ryggrad och andra områden för att fastställa var ditt problem ligger. Resultaten diskuteras sedan så att vi kan anpassa en behandlingsplan för dig. Oavsett om ditt ryggont uppstod av en skada, trafikolycka, stress, arbete eller idrott, ska du inte bara stå ut med och acceptera den utan vidta åtgärd, kanske kan du få hjälp.

Ryggsmärta är ett mycket vanligt problem som drabbar många människor. Enligt statistik kommer 8 av 10 personer att drabbas av ryggont under sin livstid. Dålig hållning, sitta vid ett skrivbord eller att stå dåligt är några av de främsta orsakerna. Att lyfta fel, böja sig tokigt, sträckningar, spända muskler eller leder som inte rör sig korrekt kan också orsaka skador.

Lumbago?
Ländryggssmärta, även känd som lumbago, är det vanligaste ryggproblemet. Emellertid kan smärta kännas var som helst längs ryggraden, från halsen hela vägen ner till höfterna. Symptomen är smärta, värk och stelhet i ländryggen. Orsakas när facettleder i ryggen blir irriterade pga överbelastning eller när de används på ett felaktigt sätt.
För typisk ryggsmärta är kiropraktik mycket effektiv för att återställa korrekt funktion i ryggraden.

Vi gör detta genom att först minska smärtan och sedan gå vidare och arbeta med det faktiska problemet för att hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår och hålla dig borta från återfall i framtiden. Ofta är det en långsiktig fråga, så det rekommenderas att du träffar en av våra specialister så att de kan undersöka ryggen och diskutera vad som är bäst för dig.