Ryggsmärta

Har du ont i ryggen? Har du skarp ryggsmärta som håller dig vaken på natten? Smärta i ben eller rumpa som inte vill försvinna? Ryggspasmer som gör att du känner dig hjälplös? Förhindrar din ryggsmärta dig från att leva det liv du vill? Kanske har du försökt med allt för att bli av med ryggsmärtan? Det är många av våra patienter som har gjort det innan de kom till oss. Nu är de smärtfria och lever ett bättre liv. 

Vi tar reda på vad som ligger till grund för din smärta
På Kiropraktorhuset använder vi den senaste diagnostiken för att finna roten till din smärta. Vi genomför en djupgående konsultation kring din hälsa och problem på det första besöket. Detta innebär en komplett neuromuskulär och kiropraktisk analys som tittar på din hållning, din ryggrad och andra områden för att fastställa var ditt problem ligger. Resultaten diskuteras sedan så att vi kan anpassa en behandlingsplan för dig. Oavsett om ditt ryggont uppstod av en skada, trafikolycka, stress, arbete eller idrott, ska du inte bara stå ut med och acceptera den. Sök hjälp istället!Ryggsmärta är ett mycket vanligt problem som drabbar många människor. Enligt statistik kommer 8 av 10 personer att drabbas av ryggont under sin livstid. Dålig hållning, sitta vid ett skrivbord eller att stå dåligt är några av de främsta orsakerna. Att lyfta fel, böja sig tokigt, sträckningar, spända muskler eller leder som inte rör sig korrekt kan också orsaka skador.

Lumbago?
Ländryggssmärta, även känd som lumbago, är det vanligaste ryggproblemet. Emellertid kan smärta kännas var som helst längs ryggraden, från nacken och hela vägen ner till höfterna. Symptomen är smärta, värk och stelhet i ländryggen och orsakas när facettleder i ryggen blir irriterade på grund av överbelastning eller när de används på ett felaktigt sätt.
För typisk ryggsmärta är kiropraktik mycket effektiv för att återställa korrekt funktion i ryggraden.

Det första vi gör är att minska smärtan och sedan gå vidare och arbeta med det faktiska problemet för att hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår och hålla dig borta från återfall i framtiden. Vi vill att din rygghälsa ska hålla i längden. Därför rekommenderar vi alltid att du träffar en av våra specialister så att de kan undersöka din rygg och diskutera vilka åtgärder som är bäst för dig.