Den här veckan delar vi med oss av tips för att stödja psykiskt välbefinnande

I dagens samhälle är mental hälsa en avgörande aspekt av vårt övergripande välbefinnande. Det handlar inte bara om att undvika psykiska sjukdomar utan också att kunna hantera stress, klara av utmaningar och upprätthålla positiva relationer med andra.

Som kiropraktorer ser vi hur vackert sammankopplad kroppen är, och hur vår mentala hälsa är sammankopplad med vår fysiska hälsa. Att ta hand om båda är därför avgörande för att bidra till ett hälsosamt och lyckligt liv.

För att stödja ”Veckan för mental hälsa” har vi sammanställt några enkla tips som du kan använda för att förbättra ditt psykiska välbefinnande varje dag:

Prioritera egenvård

Egenvård är timeout tillägnad dig. Vad som händer med den tiden skiljer sig åt för oss alla. Det kan vara att ta ett bad, gå ut på en promenad, träna meditation eller fokuserad andning, läsa en bok eller laga din favoritmåltid. Syftet är att skapa timeout varje dag, vilket kan skapa lugn, klarhet och avkoppling.

Träna regelbundet

Avsiktlig rörelse kan hjälpa dig att frigöra må-bra-hormoner och minska stress. Vi älskar att rekommendera träning för ryggradens hälsa, men träning är lika viktig för att stödja mental hälsa. Om du har haft en stressig dag eller känner dig orolig kan det vara ett av de enklaste sätten att snöra på dig träningsskorna för att minska dessa känslor och öka självkänslan.

Skapa en anslutning

Som människor är vi sociala varelser och är designade för att få kontakt med andra för att trivas. Naturligtvis förstår vi att detta är lättare sagt än gjort när du känner att du vill vara ensam. Men det behöver inte vara svårt. Det kan helt enkelt vara att gå med i en lokal klass eller grupp, ta en kaffe med en vän eller till och med gå på ditt kiropraktikbesök. Att se andra kan skapa en känsla av tillhörighet och syfte för att minska känslor av isolering.

Fokusera på sömnen

Sömn kan göra underverk för att stödja mental hälsa. Att se till att du får tillräckligt med sömn genom att prioritera din rutin innan du lägger dig, och ge dig tid att lugna ner dig innan ditt huvud slår mot kudden, kan hjälpa dig att få den vila som behövs. Dessutom kan sömn hjälpa dig att känna dig mer fokuserad, produktiv och optimistisk inför den kommande dagen. Försök att sikta på 7-8 timmars sömn där det är möjligt.

Be om hjälp

Vi förstår att det inte är lätt, men vi skriver detta för att försäkra dig om att det inte är någon skam att be om hjälp om du kämpar med din psykiska hälsa. Oavsett om det gäller att anförtro sig till en vän eller familjemedlem, eller söka professionell hjälp, kan du nå ut för stöd på många sätt. Det kan vara den felande länken för att hjälpa dig att ta ett positivt steg framåt.

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att stödja din hälsoresa. Små förändringar eller tillägg till den dagliga rutinen kan göra en enorm skillnad för att stödja sinne och kropp.

Om det finns något sätt vi kan hjälpa dig med i processen, fråga gärna.

Med kärlek,

Innehållet i denna blogg är avsett för utbildningsändamål och är inte avsett att erbjuda personlig medicinsk rådgivning. Du bör rådfråga en kvalificerad vårdgivare med alla frågor du kan ha angående ett medicinskt tillstånd. Ignorera aldrig professionell medicinsk rådgivning eller dröjsmål med att söka det på grund av något du har läst i den här bloggen.