Nacksmärta

Din nacke, även kallad den cervikala ryggraden, börjar vid skallbasen och innehåller sju små ryggkotor. Din cervikala ryggrad stödjer hela huvudets vikt, som i genomsnitt väger cirka 5kg.

Orsak till nackvärk
Eftersom nacken är väldigt flexibel och kan röra huvudet i praktiskt taget alla riktningar, är den mycket mottaglig för smärta och skador. Det kan vara resultatet av en plötslig, våldsam rörelse av huvudet, eller så kan det tyckas uppstå utan någon uppenbar anledning alls. Oavsett orsak, är det väldigt obekvämt och hämmar ofta huvudets rörelse, vilket kan vara mycket farligt när du kör bil. Många accepterar det som en vanlig händelse i vardagen när det är mycket stress, långa timmar vid skrivbordet etc. Det behöver inte vara så!

Vi hjälper många att öka rörlighet och minska nacksmärta
Har du ont i nacken? Kiropraktisk behandling är väldigt effektivt för att minska nacksmärta. Genom att arbeta med nackryggens leder för att öka rörligheten minskar spänningar i området. På Kiropraktorhuset har vi sett hundratals människor med detta tillstånd lämna kliniken med lindrad smärta och bättre rörlighet.

Vi använder de senaste teknikerna och utrustningen för att lindra spänningar, mjuka upp musklerna och få lederna i ryggraden och nacken att röra sig bättre. Vi rekommenderar att du träffar en av våra specialister så att de kan undersöka din nacke och diskutera den bästa möjliga vårdplanen för dig. Oavsett vad som orsakat din nacksmärta; en skada, trafikolycka, stress eller arbete, acceptera inte bara smärtan, vidta åtgärder.