Har du firat en milstolpe på senaste tiden?

Om du är förälder eller har spenderat tid med barn och sett dem växa och utvecklas, kanske du kommer ihåg när de uppnådde sina milstolpar. Det kan ha varit att hålla sitt eget huvud uppe, sitta, rulla eller gå. Eller när de börjar första klass i skolan, utvecklas till tonåringar eller finner sin första kärlek. Och när de ännu längre fram börjar uppnå sina egna personliga milstolpar som att vinna den där matchen, klarar sitt körprov eller säkrar sitt första jobb.

Oavsett vad det är för milstolpar du har upplevt med barn omkring dig. Eller om det finns några du väntar på, kanske längtar efter att de ska uppnå så kan vi troligtvis vara eniga om att de är viktiga och värda att firas. Dessutom kanske vi även vid vissa tillfällen håller en liten ceremoni när en milstolpe har nåtts.

Men nu är frågan, när firade du en personlig milstolpe du har nått senast? Vi kan tycka att det är lätt att fira andras prestationer, men våra är minst lika viktiga. Ibland kanske vi själva känner att de inte motiverar ett erkännande eller så kanske vi inte ens hinner med att identifiera dem.

Men att erkänna dina egna framsteg kan hjälpa dig att gå framåt, att bli bättre och att växa som person. Det ger även våra dagar mer tillfredsställelse, glädje och kan öka motivationen att ta nästa steg. För ärligt talat, vem gillar inte att bli firad?

Att fira dina milstolpar kan vara tillämpligt på alla områden i livet, och vi vill uppmuntra dig att ta dig tid att reflektera över dem. Men för resten av den här bloggen kommer vi att fokusera på din hälsa.

Och vad kan då vara en milstolpe för din hälsa?

Såklart kan det vara en plan om att gå ner i vikt, att bli starkare, att bli mer hälsosam, men även att bli av med smärta är en milstolpe för din hälsa. En milstolpe som kan vara nog så viktig för att kunna uppnå de andra målen du har satt.

Om du är eller har varit patient hos oss på Kiropraktorhuset så sökte du troligtvis för att du hade ett problem. Kanske var det en skada, eller värk som du gått med så länge att du till slut varit tvungen att göra något, och då tagit kontakt med oss. Då har du troligtvis satt en milstolpe för din hälsa, oavsett om det är medvetet eller inte.

Du vet också att till en början så kan behandlingen vara ganska intensiv med besök på 2 gånger i veckan, ibland mer. Men efter ett tag har dina besök kanske blivit färre och längre isär. Detta är för att du då har gjort stora framsteg med din hälsa. Då kan det kännas som att du redan har nått din topp. Det kan kännas som att du nu inte har några ytterligare framsteg att göra. För de allra flesta är det dock så att det fortfarande sker förändringar i kroppen efter varje justering. Det är bara det att nu är de mindre märkbara.

Men varför är det så?

Jo, för du har kommit så långt! När du ursprungligen sökte hjälp hos oss hade du troligtvis en specifik oro. Det kan ha varit återkommande huvudvärk, akut smärta någonstans i kroppen eller begränsad rörlighet. Oavsett varför du sökt vår hjälp så är det lätt att glömma bort detta varför när smärtan försvunnit.

Men det vackra med din kropp är att den fortsätter att utvecklas och anpassa sig. När du fortsätter att ta hand om dig själv med kiropraktisk vård, kost, träning eller liknande, kommer din kropp att fortsätta att bli starkare och friskare. Förändringarna fortsätter att ske men de kan vara mindre dramatiska.

Så fira!

När det kommer till din hälsa och hur din kropp känns just nu, ta en stund att reflektera över hur långt du har kommit och ge dig själv en stor klapp på axeln. Ta en stund att sola dig i känslan. Och när du går framåt, fortsätt att fira dem.

Oavsett om det är det faktum att du nu kan leka smärtfritt med dina barnbarn. Att du kan köra till ditt semestermål utan att behöva stanna var 20:e minut på grund av ryggsmärtor. Eller helt enkelt kunna höja axeln för att nå burken ur skåpet så är de alla värda att fira!

Alla milstolpar är individuella och resan dit är minst lika individuell! Det är det viktigaste att tänka på när någon kanske når sitt mål snabbare än dig. Ni hade inte samma förutsättningar vid starten så varför skulle ert mål nås samtidigt? Men oavsett detta så är dina nådda milstolpar lika viktiga, kanske även viktigare, som deras. Precis som vi tagit upp i bloggen ’Hur du håller dig motiverad på din hälsoresa’ så är varje steg i rätt riktning viktigt. Oavsett hur små de är så spelar de roll i det stora och du förtjänar att fira dem!

Så, vilka milstolpar firar du den här veckan?!

Vi vill väldigt gärna höra.

Med kärlek,

Innehållet i denna blogg är avsett för utbildningsändamål och är inte avsedd att erbjuda personlig medicinsk rådgivning. Du bör rådfråga en kvalificerad vårdgivare med alla frågor du har angående ett medicinskt tillstånd. Ignorera aldrig eller dröj med att söka professionell medicinsk rådgivning på grund av något du har läst i den här bloggen.