Varför behöver en bebis träffa en kiropraktor?

Att det kommer in en liten ny person till oss på Kiropraktorhuset är faktiskt inte så ovanligt. Vissa kommer på sitt första besök redan när de bara är någon vecka gammal. Och vi får ofta frågan “Men varför behöver en bebis träffa en kiropraktor?”

Det enklaste svaret är såklart att de med har en ryggrad, men vad menar vi med det? De är ju så små och nya att det inte bör finnas några problem för dem. Men sanningen är att det inte alltid är sant. Den här veckan tänkte vi därför använda oss av bebisen som exempel om vad kiropraktik är och vad som är möjligt när din ryggrad är justerad.

Låt oss ta din start i livet som exempel. När du blev till möttes 2 celler och en snabb process av tillväxt och utveckling skedde. Fun fact, om du växte i samma takt under hela graviditeten som du gör under den första månaden så skulle du födas med en vikt på 9 ton!!!

Om vi nu återgår till början

När cellerna växer och utvecklas börjar organen i kroppen att bildas. Och gissa vad det allra första organet som bildas är? Det är de delar av kroppen som koordinerar och kontrollerar alla andra delar av din kropp såklart. Precis, hjärnan och ryggmärgen! 

Ditt nervsystem är alltså det första som bildas i kroppen, och detta för att nervsystemet är det som styr alla andra delar.

Därför kan det vara lätt att förstå att om det finns ett problem med hjärnan och ryggmärgen, samt de 12 små nerverna som kallas kranialnerverna, så kan det uppstå problem för din hälsa. Ett exempel på detta som vi ofta ser hos vuxna är att ett problem med ländryggen som orsakar en förändring i avföringen och en trög mage. Ryggproblemet orsakar alltså tarmproblem eftersom nerverna i nedre delen av ryggen samordnar ditt nedre matspjälkningssystem.

När vi nu ser till bebisens ankomst till världen

En födelse är ingen enkel process. Vi kan se smärtan och oron i moderns ögon under tiden, men hur är det för bebisen? En förlossning är ett stort arbete med stor påverkan på den lilla kroppen som kommer ut. Ibland behövs verktyg eller yttre påverkan för att en förlossning ska bli lyckad. Men även de enklaste och mest lyckosamma förlossningarna skapar ett tryck på bebisens skalle och ryggrad. Och vad är det som sitter där? Jo, bebisens hjärna och ryggmärg.

Därför kan eventuella problem med skallens justering eller justering av ryggraden påverka barnets hälsa och välbefinnande.
Vi som kiropraktorer kan ibland jobba med en bebis nervsystem så att det får en chans att kommunicera utan hinder, precis som vi pratat om i bloggen Förvirrad över kiropraktik? Låt oss bryta ner det för dig.

Men få inte panik nu!

Eftersom de är så små och nya behövs bara lite lätt tryck för att stimulera nervsystemet.

Så som du kanske förstår så är vår ryggrad och skalle till för att hjälpa vår ryggmärg och hjärna att kunna kommunicera och koordinera hela din kropp. Att du får dina justeringar kan alltså hjälpa med mer än bara smärta.

Med kärlek,

Innehållet i denna blogg är avsett för utbildningsändamål och är inte avsedd att erbjuda personlig medicinsk rådgivning. Du bör rådfråga en kvalificerad vårdgivare med alla frågor du har angående ett medicinskt tillstånd. Ignorera aldrig eller dröj med att söka professionell medicinsk rådgivning på grund av något du har läst i den här bloggen.