Hur du skapar positiv förändring!

Har du någonsin sagt något i stil med…”Jag kommer att gå dagligen när det är mer dagsljus”. Eller ”Jag kommer att söka hjälp för min ryggsmärta när semestern är över”.

Många skjuter upp eller lovar att göra saker i framtiden. Men är det verkligen bra att låta hälsan vänta tills förhållandena är perfekta? Det kanske känns bra att lova sig själv och andra att man ska ta hand om sin hälsa. Sanningen är den att om vi inte fysiskt gör en förändring händer ingenting.

På kliniken har vi patienter som gått flera år med smärta, begränsningar eller obehag. De kan ha varit hos läkare, sjukgymnaster eller självtränat i omgångar, utan bestående resultat. Och till slut gett upp och godtagit att kroppen inte kommer att läka. Slutligen, när de inte orkar mer söker de hjälp hos oss.

Även när de kommer till oss kan de till en början känna sig tröstlösa. De kanske får till sig att deras väg till förbättring kan komma att ta tid och extra engagemang från deras håll. Ibland får de instruktioner om träning och ibland blir det en längre tid med täta besök hos oss. Men slutligen så får de resultat.

Ryggen gör kanske inte lika ont när de vaknar på morgonen. Eller så kanske deras problem med huvudvärk har försvunnit. Plötsligt kanske de kan gå på den där promenaden eller besöka gymmet utan att det resulterar i smärta eller obehag efteråt. Oavsett vad deras problem har varit innan de kommit till oss har vi många historier om hur kiropraktik har hjälpt dem.

Varför skriver vi då detta?

Jo, för att nu har vi nått slutet av februari och många av er har med all säkerhet satt upp mål i slutet av förra året. Vår fråga till dig är nu, hur går det med dem? Samlar du fortfarande kraft eller väntar du på att förutsättningarna ska bli perfekta för att börja?

Vi ställer dessa frågor till dig med din hälsa och ditt välmående i fokus. För sanningen är den, att ju längre du skjuter upp, försenar eller väntar med din hälsa, desto mer av ditt liv går du miste om. Dessutom blir det oftast svårare att väl börja. Därför vill vi dela med oss av tre steg som kan hjälpa dig att börja eller fortsätta att arbeta med din hälsa.

Fundera först på varför!

Du kanske vill gå ner i vikt, känna dig piggare, börja springa eller ha mindre smärta? Oavsett vilket område med din hälsa du vill arbeta med så är det bra att ta en stund att fundera på varför du vill detta. Är det för att du ska kunna arbeta så mycket som du vill? Är det för att du ska genomföra det där maratonloppet som du alltid har önskat? Eller så kanske du bara vill ha möjlighet att ge din familj all den tid och energi som du känner att de förtjänar.

Vad det än är du vill så kommer en liten stunds tanke att hjälpa dig att hålla motivationen uppe.

För det andra: Vänta inte!

När du har påmint dig själv om vad du vill och varför, starta direkt! Boka in dig på träningspasset, kontakta din vän, ring din kiropraktor för att få stöd med din ryggsmärta, gå ut på en promenad. Vad det än är du planerar, vidta åtgärder direkt. Gör det bara! Och gör det sedan igen. Ring, klicka på ”boka nu”, gå ut. Låt inte rädsla, eller vad det nu är som stoppar dig, hålla dig tillbaka.

Håll dig medveten

Det språk du använder när du pratar med andra, eller i din interna dialog, spelar roll! Så håll dig uppmärksam på vilka ord du använder. Uttryck som “jag bör”, “jag kommer göra det när…”, “jag kan inte” är uttryck som kan hålla dig tillbaka.

Istället bör du säga, och tänka, uttryck som “jag kan”, “jag är stark”, “jag läker”, “jag sak boka in mig på den där klassen” (och sedan trycka på boka nu). När vi vänder på orden och vidtar åtgärder, förstärker vi vårt förtroende för oss själva och vår styrka. Det kommer att skapa den där kraften att skapa det där positiva förändringarna du vill ha!

Slutligen vill vi säga;

Att om du fortfarande väntar på det rätta tillfället att börja så är det nu! Även om det redan har gått 2 månader av 2024, så är det fortfarande 10 månader kvar. 10 månader där du fortfarande har chans att skapa den hälsa och välbefinnande du vill uppnå. Och vad det än är som sätter stopp för att du ska börja, så fundera på om det finns en väg runt det.

Har du ingen barnvakt så att du kan gå till gymmet? Ta med barnen till en lekpark för att leka jaga, kurragömma eller klättra i klätterställningar (vi kan lova att en lekstund på en lekplats är en träning i sig!). Ska du operera dig inom kort? Börja med lättare sorts träning i hemmet eller lägg om din kost så att återhämtningen från ingreppet blir kortare. Har du för tillfället för ont? Ring till oss och boka en tid för konsultation så hjälper vi dig.

Trots alla hinder du ser kan vi lova att det alltid finns en väg runt dem. Vägar som kan vara svåra att se men om du sitter ner och funderar så lovar vi att de finns där. Och precis som vi har sagt i tidigare i bloggen Hur du håller dig motiverad så räknas allt du gör för din hälsa, oavsett hur litet steget än kan verka! 

Och om du känner att du behöver stöd eller hjälp för att nå dina önskemål för en bättre hälsa så tveka inte en sekund! Ring till oss så hjälper vi dig att starta din resa!

Med kärlek,

Innehållet i denna blogg är avsett för utbildningsändamål och är inte avsedd att erbjuda personlig medicinsk rådgivning. Du bör rådfråga en kvalificerad vårdgivare med alla frågor du har angående ett medicinskt tillstånd. Ignorera aldrig eller dröj med att söka professionell medicinsk rådgivning på grund av något du har läst i den här bloggen.