Hur man odlar tacksamhet

Hur man odlar tacksamhet

Är du trött på att känna dig stressad och negativ hela tiden? Letar du efter sätt att få in mer glädje i ditt liv? Då kan det hjälpa att utöva tacksamhet.

Som kiropraktorer vet vi hur viktigt det är att minska stress och spänningar i kroppen, och att uttrycka tacksamhet är ett kraftfullt verktyg för att göra just det. Det mänskliga sinnet är extraordinärt, och vi har starkt inrotade ledningar i våra hjärnor som fokuserar våra sinnen på problem och faror. Detta är utmärkt för att hålla oss säkra i farliga situationer, men det kan styra oss att ha en negativ syn på livet om vi inte är försiktiga. Genom att istället fokusera på de goda sakerna i våra liv och vara tacksamma för det vi har kan vi ändra vårt perspektiv och förbättra vårt välbefinnande.

Forskning har visat att utövandet av tacksamhet kan minska förbittring och avund, förbättra relationer och öka motivationen och tillfredsställelsen på arbetsplatsen. Och den bästa delen? Det kräver ingen stor förändring av ditt liv – bara lite avsiktliga tankar.

Här är tre förslag som hjälper dig att odla tacksamhet:

Tänk på tre saker du är tacksam för när du vaknar för dagen:

Det kan vara lätt att vakna upp på morgonen och tänka ”jag är trött” eller ”jag vill inte gå till jobbet idag”. Dessa små tankar kan påverka hur hela din dag blir. Hur skulle det istället kännas om du vaknade och tänkte på tre saker du är tacksam för? Det kan vara sängen du ligger i, att du har ett hem eller det faktum att du ska träffa en vän den dagen. Det kommer att krävas övning då de trötta tankarna fortfarande kommer dyka upp, men om du fortsätter kommer det att bli lättare!

Skriv ner det du är tacksam för:

Tacksamhetsdagböcker kan vara ett bra sätt att fokusera dina tankar. När du skriver ner dina tankar kan det vara lättare att se det positiva i livet och det hjälper dig att bearbeta dagens händelser. Så avsätt några minuter att skriva en dagbok om vad du är tacksam för idag!

Visa din uppskattning för en annan:

Några få ord kan göra mycket för både dig och människorna i din omgivning. Det kan vara att säga tack till ett butiksbiträde som hjälpte dig, att dela en positiv recension online om tjänsten du fått från ett företag, eller lyfta luren för att tacka nära och kära för att de finns. Inte bara kommer du att förgylla någons dag, utan det kommer också att lyfta ditt eget välbefinnande.

Tacksamhet och glädje är smittsamt, och det är en smitta vi alla bör utsättas för och ge varje dag!

varför inte ge det ett försök? Att konsekvent införliva tacksamhet i din dagliga rutin kan hjälpa till att ge mer glädje och positivitet i ditt liv. Det kommer även att stödja dig i din kiropraktiska resa!

Vi ser fram emot att höra hur det går för dig vid ditt nästa besök.

Med kärlek,

Referenser:

1. Wong, YJ., Owen, J., Gabana, NT., Brown, JW., McInnis, S., Toth, P., Gilman, L. (2018). Does gratitude writing improve the mental health of psychotherapy clients? Evidence from a randomized controlled trial. Psychotherapy Research. Mar 28 (2):192-202

Innehållet i denna blogg är avsett för utbildningsändamål och är inte avsedd att erbjuda personlig medicinsk rådgivning. Du bör rådfråga en kvalificerad vårdgivare med alla frågor du har angående ett medicinskt tillstånd. Ignorera aldrig eller dröj med att söka professionell medicinsk rådgivning på grund av något du har läst i den här bloggen.