6 viktiga tips för att hålla dig stark på cykeln!

6 viktiga tips för att hålla dig stark på cykeln

Kommer du ihåg den sorglösa känslan av att cykla som barn? Den där känslan av frihet och glädje som kommer med vinden i håret och pedalerna under fötterna? Du vet väl att cykling inte bara är för barn! Att cykla är ett fantastiskt sätt att hålla sig aktiv, frisk och kan väcka dessa barndomsminnen till liv igen.

Men precis som all träning är det viktigt att ta hand om din kropp, särskilt din ryggrad. Så den här veckan har vi sammanställt de 6 bästa tipsen för att hålla din ryggrad glad och stark när du cyklar!

Hitta rätt cykel för dig

Precis som med ett par bra skor kommer en cykel som passar din längd och kropp att hjälpa din kroppshållning och förhindra obehag. En investering i en cykel utprovad just för dig med hjälp av ett utbildat proffs kan göra en stor skillnad för att göra din cykelupplevelse roligare, mer behaglig och minska risken för värk och smärta.

Spänn din core och använd kraften från benen

Detta kan låta självklart eftersom drivkraften för att flytta dig framåt kommer från dina ben. Om du håller dig medveten om att aktivera dina benmuskler och håller din core spänd under din åktur, kommer det att hjälpa dig att behålla en bra hållning och skydda din nedre rygg.

Ta regelbundna pauser

Om du cyklar i mer än 30 minuter, se då till att ta regelbundna pauser för att röra på resten av din kropp. Att lyfta och sträcka ut en arm bakom dig kan hjälpa till att släppa spänningar i överkroppen, eller att periodvis sitta upp på sadeln kan hjälpa till att minska påfrestningen i din nedre rygg.

Håll dig hydrerad

Det kan vara lätt att glömma bort att dricka vatten på cykeln eftersom den svala brisen håller nere temperaturen och minskar svetten. Men det är viktigt att ha en vattenflaska till hands för att ta en klunk då och då under din tur. Att dricka regelbundet hjälper dig att hålla dig pigg under åkturen och hjälper till med din återhämtning efteråt.

Kyl ner och stretcha

I slutet av din cykeltur är det bra att ta lite tid att svalna av, varva ner och stretcha. Att fokusera på dina höftböjare och bröstmusklerna, som kan bli spända av att sitta framåtböjd på cykeln, hjälper till att öppna upp din kropp och minska spänningar.

Ha kul!

Viktigast av allt är att ha kul! Cykling kan vara en seriös sport, men det kan också vara en chans att släppa taget och omfamna sitt inre barn. Så fortsätt att trampa supersnabbt, åk genom vattenpölar och andas in den friska luften!

Genom att följa dessa tips kan du ta hand om din ryggrad medan du cyklar, och bonusen är att om utomhuscykling inte är något för dig kan de även implementeras när du använder din inomhuscykel.

Vi vill gärna höra om dina cykelupplevelser, så dela dem gärna med oss vid ditt nästa besök! Om smärta, begränsningar eller obehag sätter stopp för din cykelupplevelse, tveka inte att ta kontakt med oss för att boka in ett kiropraktikbesök. Vi är här för att stödja dina cykeläventyr och hålla din kropp igång och i toppform!

Med kärlek,

Innehållet i denna blogg är avsett för utbildningsändamål och är inte avsedd att erbjuda personlig medicinsk rådgivning. Du bör rådfråga en kvalificerad vårdgivare med alla frågor du har angående ett medicinskt tillstånd. Ignorera aldrig eller dröj med att söka professionell medicinsk rådgivning på grund av något du har läst i den här bloggen.