Håll din ryggrad glad på din semester!

Sommarsemestern är en perfekt tid att varva ner och koppla av, och vi vet att många av er är redo att åka iväg under de kommande veckorna. Och medan du kanske inte träffar oss på Kiropraktorhuset under semestern finns det inget att frukta! Det finns metoder för att hålla din rygg frisk även under din resa.


Den här veckan delar vi med oss av 5 enkla och effektiva tips för att hålla din ryggrad glad på din sommarsemester:

Packa smart

Det kan vara lockande att packa lite extra för säkerhets skull. Det är något vi flesta är skyldiga till, men att bära runt på onödigt tunga väskor och resväskor kan orsaka påfrestningar på din ryggrad. Försök att hålla ”för säkerhets skull”-föremålen till ett minimum för att undvika onödig tyngd, och fördela vikten jämnt i väskan när du packar. Att investera i en resväska med hjul eller ryggsäck med vadderade remmar och bra passform kommer att bidra till att minska trycket på din kropp också!

Ta pauser och stretchaLånga timmar i bilen eller på flyget kan bidra till stelhet, värk och smärta. Försök att ta regelbundna raster om du kör bil. Om du är på ett flygplan eller annan alternativ transport, ställ dig upp och sträck på dig så ofta som möjligt. Din kropp kommer att tacka dig för det när du når din destination.

Håll dig aktiv

Oavsett om du utforskar en ny stad eller njuter av en stund på en strand, kommer att aktivitet att hjälpa dig att hålla din ryggrad rörlig och kroppen frisk. Försök att planera in någon avsiktlig träning varje dag. Även en lätt promenad eller stretching gör mycket för att hålla din rygg i form!

Var uppmärksam på din hållningOm du planerar att varva ner med en bra bok eller att koppla av på en solstol kan det göra stor skillnad att göra enkla justeringar av din hållning medan du slappnar av. Försök att hålla dina böcker, surfplattor eller telefoner upphöjda för att minska belastningen på din nacke, och att vara uppmärksam på din hållning för att undvika att sjunka ihop när du sitter på en solstol kommer att hjälpa till att stödja din ryggrad ytterligare.

Planera med din kiropraktor

Att planera dina kiropraktikbesök före och efter din semester kommer att stödja din ryggradshälsa och hjälper dig att hålla dig på rätt spår under din tid borta och efter. Om du inte har schemalagt dina besök före och efter semestern, hör gärna av dig!

Genom att implementera dessa tips kan du hjälpa dig själv att göra din sommarsemester bekväm och hålla din ryggrad och kropp frisk, så att du kan njuta av den där välförtjänta tiden borta från vardagens stress och tvång.

Glad Sommar!

Med kärlek,

Innehållet i denna blogg är avsett för utbildningsändamål och är inte avsedd att erbjuda personlig medicinsk rådgivning. Du bör rådfråga en kvalificerad vårdgivare med alla frågor du har angående ett medicinskt tillstånd. Ignorera aldrig eller dröj med att söka professionell medicinsk rådgivning på grund av något du har läst i den här bloggen.