Att arbeta mot bättre hälsa

Att arbeta mot bättre hälsa

Att arbeta mot en bättre hälsa kan vara en väldigt givande process, eftersom hälsa är en av de mest värdefulla tillgångarna i våra liv. Utan en bra hälsa kan saker som ger glädje i livet bli svårare. Men hur givande resan än kan vara, kan den också ge stunder av frustration och tillfällen då du kanske undrar om det är värt besväret. Har du själv upplevt dessa upp- och nedgångar? Eller kanske du är mitt uppe i det just nu? Om du är det kan vi försäkra dig om att du inte är ensam och att dina känslor är vanligare än du tror. Eftersom livet inte är linjärt kommer det alltid att finnas små sidosteg och friktion som upplevs längs vägen och när vi strävar efter mer blir de svårigheterna fler.

var du än är på din hälsoresa vill vi dela med oss av lite uppmuntran och stöd till dig den här veckan, särskilt om du tycker att processen är svår, och det kan gälla alla aspekter av hälsa. Det kan vara upp- och nedgångar som upplevts med din kiropraktiska resa, att uppnå dina träningsmål, gå framåt med viktminskning eller att hitta rätt kost för just dig.
Här är några saker du kan tänka på när det känns svårt

Hälsa är en resa, inte en destination

Detta talesätt kan låta klyschigt, men det är verkligen sant. Att upprätthålla en god hälsa är inte en engångshändelse. Det kommer att finnas upp- och nedgångarna längs vägen, men det är viktigt att komma ihåg att varje steg du tar mot bättre hälsa är ett steg i rätt riktning, oavsett hur litet det än må vara eller hur många snedsteg du tar.

Var flexibel

Det finns dagar man verkligen känner för att kasta in handduken och bara strunta i allt. Försök då att fundera på om det ändå finns något litet du kan göra för din hälsa trots att motivationen sinar? Ofta är listan lång på saker vi behöver göra varje dag och mål som ska nås, men under de tuffaste dagarna kan denna lista göra att vi inte vill göra någonting alls. Då är det viktigt att vi är flexibla, för det är bättre att bara göra en aktivitet istället för att strunta i alla. Det kan vara att gå på ditt kiropraktikbesök även om du känner att du inte har tid, gå ut på din dagliga promenad eller ta lite tid att fokusera på din andning. Vad du än jobbar mot, välj en sak och bygg vidare på den även de dagar det känns tufft!

Att be om hjälp är en styrka

Att ha ett stödsystem kan vara till hjälp, särskilt under svåra dagar. Att ha förtroende för att de runt omkring dig kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår och ge dig motivation när du vill sluta är viktigt. Oavsett om det är en familjemedlem, en träningskompis, eller att arbeta med vårdgivare som vi på Kiropraktorhuset som är ditt stöd på din resa, glöm inte att be om hjälp är en styrka, inte en svaghet.

Fokusera på ditt varför

Vi vill alla ha bättre hälsa, men ibland fastnar vi i ”vad” och glömmer ”varför”. Så varför vill du få ordning på din hälsa? Det kan vara så att dina kiropraktikbesök hjälper dig att förbli mobil och smärtfri så att du kan leka med dina barn, eller så hjälper din kost- och träningsplan dig att gå mot att kunna bära din favoritoutfit. Vi har alla våra skäl för det vi gör och genom att hålla dem i förgrunden är det lättare att hålla motivationen uppe.

fortsätt gå framåt, oavsett hur stora eller små dina steg kan vara för att stödja din hälsa. Och kom alltid ihåg att vi är här för att hjälpa och stötta dig på din resa. Så om du behöver hjälp, tveka inte att kontakta oss. Vi kan göra detta tillsammans!

Med kärlek,

Innehållet i denna blogg är avsett för utbildningsändamål och är inte avsedd att erbjuda personlig medicinsk rådgivning. Du bör rådfråga en kvalificerad vårdgivare med alla frågor du har angående ett medicinskt tillstånd. Ignorera aldrig eller dröj med att söka professionell medicinsk rådgivning på grund av något du har läst i den här bloggen.